top of page

Stappenplan

Zorg op maat

Rond de 34ste van de zwangerschap zullen wij een afspraak met je maken voor het intakegesprek. Ga ervan uit dat wij voor de intake al een kennismakingsgesprek hebben gehad en diverse malen per app of telefonisch contact hebben gehad. Ik wil het daadwerkelijke intakegesprek zo laat mogelijk plannen zodat het voor ons beide helder is hoe jij het graag wilt hebben en wat je van ons verwacht. Tijdens dit gesprek bij je thuis wordt er gekeken naar jouw wensen en behoeften. Daarnaast zullen wij tijdens dit gesprek, op basis van de persoonlijke omstandigheden de indicatie voor het aantal uren en dagen vaststellen, het zorgplan opmaken en ik zal je de groene groeigids overhandigen.

De Kraamzorg verleent kraamzorg volgens het Landelijk Indicatie Protocol. Het basispakket kraamzorg is vastgesteld op 49 uur bij het geven van borstvoeding en 45 uur bij het geven van kunstvoeding, verdeeld over 8 dagen. Hoe de uren verdeeld zullen worden hangt van de situatie af en gaat in overleg.

De kraamzorg werkt samen met Kraamzorg1op1 en Atermes waardoor wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars. Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, er geldt in enkele gevallen een wettelijke eigen bijdrage vastgesteld van € 4,80 per uur voor 2022. In geval van een aanvullende verzekering kan het zijn dat de eigen bijdrage vergoed wordt. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekering.

Wij hebben de ervaring dat in de eerste dagen na de bevalling onrustiger zijn dan de laatste en om die reden stellen wij meestal voor om met meer uren te beginnen en met minder te eindigen.

WhatsApp Image 2023-09-12 at 16.16.59.jpeg

Bevallingsassistentie

Ik ben gespecialiseerd in bevallingsassistentie. Het is goed te weten dat ik (Wij) ALTIJD (partus) bevallingsassistentie kan verlenen. Jouw verloskundige zal hier heel blij mee zijn!

Ik (Wij) assisteer de verloskundige tijdens de bevalling thuis of op locatie bij een verplaatste thuisbevalling in het ziekenhuis. Ik (Wij) begeleid je tijdens de bevalling en bied ondersteuning voor een ontspannen verloop.

bottom of page